Tarzan Zéró

MU évadnyitó ismertető szöveg

Tizenegyedik évad"… Amikor Leszták Tibor felkért, hogy én nyissam meg a MU Színház tizenegyedik évadját, recsegett a telefon és úgy értettem, "tizenegy vad" van a teremben. …Kik lehetnek azok? És éppen tizenegyen…? Ki a kapus? Van játékvezető?

Amikor a félreértés eloszlott, kiderült, hogy én leszek a játékvezető. A közreműködő művészek szelídek, és többen vannak, mint tizenegyen. Kapus az lesz, aki bejön rajta. Tehát mindenki! …És sokan lesznek!!!

Amikor a szeptember huszonegyedike elérkezik és megjön az este nyolc óra, a MU Színház új évadja megnyílik. Nem magától, hanem a közönségtől elsősorban. De ülhetnek a második sorba is, az a fontos, hogy minél többen legyenek.

Amikor ez így lesz, mi előadóművészek, a közönség szórakoztatására mindent megteszünk. Rangos előadók lépnek fénybe aznap este: Árvai György, az Andaxinház, a Még1 Mozdulatszínház, a Dream Team, a Pont Műhely, Bata Rita, Bálványos Judit, Fóti Zsófi, Tatai Mária, Tóth Marianna és még sokan mások.

Amikor Leszták Tibor felkért a ceremóniamester szerepére, azonnal igent mondtam. Egy é-vadnyitó mindig ünnep, tizenegyedszerre még inkább. Legyen ez a nap az újrakezdés ünnepe! …Függönyt fel! Legyenek nézők (minél többen!), legyen néhány asztalka, rajta legyen néhány pohár itóka, legyen néhány szék és legyen másfél óra, vagyis kilencven perc, esetleg hosszabbítással és ha úgy se, akkor tizenegyesekkel. Legyen ez a tizenegyedik évad!

A többi reánk, előadóművészekre tartozik. Én mindenesetre szintén a helységben leszek."

Rókás László
É-VADNYITÓ A MU-BAN 2002. SZEPTEMBER 21-ÉN ESTE NYOLC ÓRÁTÓL.

A BELÉPÉS INGYENES.

Évadnyitó

Tizenegyedik évad


M Ű S O R O N :
az előtérben ÁRVAI GYÖRGY installációja

*

Nina Umjakov és Rókás László

*

ELSŐ MAGYAR POSZTDRAMATIKUS KUTATÓINTÉZET

A jelenetet előadja: Pintér Gábor

(rendezte: Hudi László - MozgóHáz-ex)

*

MÉG 1 MOZDULATSZÍNHÁZ

*

TÓTH MARIANNA és BATA RITA

*

DREAM-TEAM

*

"A PRÓBÁK TERME"

szereplők:

Tóth Marianna, Bata Rita, Rókás László, Fenyves Márk és Perfalvi Tünde Hedvig, Márkos Albert, Tatai Mária

*

MÉHEK

*

FÓTI ZSÓFI

*

BÁLVÁNYOS JUDIT és VARGA ZSOLT

(szaxofon)

*

FEJES ÁDÁM

*

a NOVUS Művészeti Iskola Kádár Miklós vezetésével*Az emeleten a PONT MŰHELY színházi akciója látható folyamatosan

(rendezte: Keszég László)